Shashuka wordt in het Midden-Oosten eigenlijk gegeten als ontbijt. Het kan alleen ook perfect als lunch en avondeten. Ik eet het zelf eigenlijk altijd als avondeten met Turksbrood of stokbrood erbij. Eitjes gepocheerd in pittige saus. Ik vind het altijd leuk om er verschillende toppings bij te maken.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 4 grote trostomaten
- 100 ml water
- 2 puntpaprika’s
- 2 uien
- 1/2 tl komijn
- Goede snuf chilipeper
- 1/2 tl paprika poeder
Toppings (waar je zin in hebt)
- 1 avocado
- Peterselie of koriander
- Stukje feta
- Bosuitje
- 4el Griekse of Turkse Yoghurt
- 1/2 komkommer
- Paar handjes rucola
Aantal personen: 2
Tijd: 35 min
What to do?
1.Snijd de uien in ringen, de paprika in reepjes, en de tomaat in blokjes.
2. Verhit olie in een brede hapjes/koeken pan. Bak de uien en paprika voor 5 minuten. Voeg de komijn, paprikapoeder en cayenne toe. Bak voor 2 minuten. Voeg de tomaten en het water toe. Laat inkoken voor circa 10 minuten. Breng de saus op smaak met zout.
3. Maak met een lepel kuiltjes, breek er elke keer een eitje in. Doe de deksel op je pan en laat de eitjes op laag vuur garen voor ongeveer 12 minuten. De dooier hoort nog zacht.
4. Snijd ondertussen de toppings in stukjes. De sla hoeft natuurlijk niet in stukjes. Ik vind het altijd leuk om de toppings apart te doen, maar je kan ook al erop gooien.
5. Eet de shashuka lekker met brood!