Festivals

Korte nachten, bier tot in de late uurtjes, toffe nieuwe muziek, drinken met vrienden en op zoek naar je tent… Ik hou van Festivals! Al is deze samenvatting afgelopen jaren veranderd naar: Korte nachten, koffie zetten in de vroege uurtjes, leveranciers ontvangen, vrijwilligers coördineren, praten met leuke voedselondernemers. Maar… Ik houd nog steeds van festivals en stiekem zelfs een beetje meer.

Hoe het begon…

Eerst was ik altijd de blije festivalbezoeker. Naast het gevoel van vrijheid was ik onder de indruk over de grote variatie van horeca op een festivalterrein. Ik dacht hoe tof zou het zijn om voor zo’n organisatie te werken.

In m’n studententijd was ik vaak vrijwilliger achter de bar. Briefings kregen we van mensen die ‘Hoofd Horeca’ of ‘Hoofd Food’ werden genoemd. En ik droomde door over hoe fantastisch dat zou zijn. Een combinatie van Festivals en voedsel dat wilde ik ook!

Hoe het nu is…

Het bleek allemaal dichterbij te zijn dan had verwacht. Zo mag ik al een paar jaar de backstage lunch coördineren van Noorderzon, ben ik cateringcoördinator van bevrijdingsfestival Groningen, locatiemanager catering bij Eurosonic Noorderslag. Last but not least – ik ben ben ik aan de slag gegaan als backstage coördinator van Welcome to the Village. Dit heeft zich uiteindelijk doorontwikkeld naar hoofd food van de pachters. Ik ben heel blij dat ik deel uitmaak van het Welcome to the Village voedsel team. We proberen naast lekkere festival comfort-food ook projecten te ondernemen om ons voedselsysteem beter en eerlijker te maken.

Een keer hierover verder praten? Koffie drinken doe ik graag!