Met quiche kan je alle kanten op. Zelf vind ik het altijd lekker om bij een quiche een frisse salade te eten. Quiche is ook gemakkelijk te maken. Je kan natuurlijk ook je eigen quichedeeg maken dan ben je er wat langer mee bezig, maar kant er klaar is ook lekker. Deze is met balasamico ui en geiten kaas. Zoetige ui met de zoute geitenkaas is heerlijk. Al zijn basamico uien bij elke kaas lekker.
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg / 1 rol vers bladerdeeg / zelf maken
- 4 eieren
- 150 ml crème fraîche
- 8 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 150 gr harde geitenkaas
- 700 gr rode uien
- 200 ml rode wijn
- 75 ml balsamico azijn
- 60 gr suiker
- Zout & peper
Aantal personen: 4
Tijd: 55 min
What to do?
1. Verwarm de oven op 220 graden.
2. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit een steelpan met wat boter of olie. Fruit de uien. Voeg de suiker, balsamico azijn en rode wijn toe. Laat inkoken tot een chutney in circa 20 minuten
3. Mix de eieren met crème fraîche, blaadjes tijm, blaadjes rozemarijn, peper en zout. Verdeel de bladerdeeg over de springvorm.
4. Giet het ei mengsel in de springvorm. Verdeel de uienchutney in het mengsel. Verdeel de geitenkaas bovenop. Bak in de oven voor circa 40 minuten.