Bietenburger

Bieten zijn echt altijd verkrijgbaar en op heel veel manieren te bereiden. Daarnaast is het een oer Hollandse groente en lokaal eten is beter! Dit is een lekkere variant voor een burger. Eet het met frietjes, aardappels of een salade.

Ingrediënten

  • 400 gr rauwe biet
  • Pakje feta
  • ½  pakje kruidenroomkaas
  • 200 gr havermout
  • 1 ui
  • 4 bollen  
  • Mayonaise 
  • 1 el kappertjes 
  • 1 krop sla
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei 
  • Zout en peper

Aantal personen: 4

Tijd: 30 min

What to do?

1.Rasp de rode bieten, de rode ui en 2 teentjes knoflook. Dit kan met een handrasp of in een keukenmachine.

2.Meng de bieten het met de havermout, kruidenroomkaas, peper en zout. Kneed met een ei tot een bal. Als de burgers te droog zijn, voeg dan extra ei toe. Zijn de burgers te nat, voeg dan extra meel toe. Maak 4 burgers van het mengsel. 

3.Verhit een koekenpan met olie. Bak de burgers.

4.Meng 5 el mayonaise met 1el kappertjes, 1 teentje knoflook en peper.

5.Snijd de broodjes open, bekleed met sla, doe de burger op het broodje, verkruimel de feta erop en doe overal saus op.

Categorie: Hoofdgerecht
Tags , , , , , , ,

Plaats een reactie