Ik ben echt gek van noedelsoep. Ramen en Pho’s, ik kan er niet genoeg van eten. Dit is een makkelijke variant die je zo klaar hebt. Je kan hem ook vegan houden, door geen ei toe te voegen.
Ingrediënten
- 300 gr rijstnoedels
- 1 paksoi
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 200 gr shiitake
- 200 gr sugarsnaps
- 125 gr taugé
- Bosje koriander
- 4 eieren
- 400ml kokosmelk
- 1 limoen
- 4 tl gemalen citroengras
- 1200ml groentebouillon
- 3tl sambal
Aantal personen: 4
Tijd: 30 min
What to do?
1.Snijd de knoflook in stukjes en de ui in halve ringen. Verhit olie in een pan. Bak de knoflook en ui voor circa 3 minuten. Voeg de bouillon, de kokosmelk en het citroengraspoeder toe.
2.Breng een steelpan met water aan de kook. Kook de eieren voor 5 minuten. Als je niet van zacht ei houdt, kook ze dan wat langer.
3.Snijd ondertussen de paksoi in reepjes en de shiitake en sugarsnaps door de helft.
4.Voeg de sugarsnaps en shiitake toe aan de bouillon. Kook mee voor 3 minuten. Voeg dan de paksoi en noedels toe. Check of de noedels gaar zijn.
5.Breng verder op smaak met soyasaus en sabal. Naar smaak meer of minder toevoegen.
6. Verdeel de noedelsoep over kommen. Maak af met partje limoen, koriander, taugé en het eitje.