Ik hield zelf nooit zo van gnocchi. Alleen hele kleine portie als voorgerecht en dan het liefst gebakken vond ik wel oke. Ik vind de structuur niet chill, maar dat is echt smaak natuurlijk. Dit recept is alleen een uitzondering. Gnocchi met salieboter is top.
Ingrediënten
400 gr gnocchi
500 gr gele biet
2 bosuitjes
20 gr salie
125 gr boter
Parmezaan voor over de gnocchi
Zeezout en peper
Olijfolie
Aantal personen: 2/3
Tijd: 20 min
What to do?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2.Was de bieten. Snijd ze door de helft als ze heel groot zijn. Besprenkel de bieten met olie en bestrooi met zout en peper. Verpak de bieten per stuk in aluminiumfolie met een blaadje salie. De rest van de salie is voor de boter. Pof de bieten in de oven in circa 45-60 minuten gaar.
3.Laat de bieten wat afkoelen. Wanneer het niet te heet is, kan je ze makkelijk pellen. Snijd de bieten in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringen.
4.Breng een pan water aan de kook.
5.Laat de boter smelten in een grote koekenpan. Snijd de blaadjes salie fijn en voeg toe aan de gesmolten boter. Verwarm mee voor 2 minuten. Niet te hard bakken! Breng de boter goed op smaak met zout en peper.
6.Kook de gnocchi voor 1 minuut. Voeg dan samen met de bietjes toe aan de salie boter. Verwarm mee voor 2 minuten.
7.Verdeel de gnocchi en bestrooi met bosui en parmezaan.